Vad är syftet med Kaspersky VPN Secure Connection

Offentliga Wi-Fi-nätverk kan ha ett otillräckligt skydd, till exempel om ett Wi-Fi-nätverk använder ett sårbart krypteringsprotokoll eller ett svagt lösenord. När du gör internetköp över osäkra Wi-Fi-nätverk skickas dina lösenord och andra konfidentiella uppgifter i icke-krypterad text. Hackare kan fånga upp dina konfidentiella data, som till exempel ditt bankkortsnummer, och få åtkomst till dina pengar.

När du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk kontrollerar Kaspersky VPN Secure Connection hur säkert nätverket är. Om Wi-Fi-nätverket är osäkert uppmanar Kaspersky VPN Secure Connection dig att upprätta en säker anslutning via en särskilt tilldelad server i den region du uppger. När VPN har aktiverats tas data från en webbplats först emot av den tilldelade servern. Kaspersky VPN Secure Connection skickar sedan data till din enhet över en krypterad säker anslutning.

Kaspersky VPN Secure Connection ger följande fördelar:

Kaspersky VPN Secure Connection kan också användas för andra typer av nätverksanslutningar, såsom en lokal internetanslutning eller en anslutning via USB-modem.

Som standard uppmanar inte Kaspersky VPN Secure Connection dig att upprätta VPN om HTTPS-protokollet används för att ansluta till en webbplats.

Ändring av din plats vid besök av bankwebbplatser, e-butiker, sociala nätverk, chattar, eller e-postwebbplatser kan utlösa system för att förhindra bedrägeri. Antibedrägerisystem är avsedda att analysera finansiella transaktioner online för att identifiera nätbedrägeri.